Kaj so FINTECH rešitve in ponudniki

Kaj so FINTECH rešitve in ponudniki

Svet bančništva in finančnih storitev doživlja precejšnje spremembe. S tradicionalnimi bankami namreč vedno bolj tekmujejo razna finančno-tehnološka podjetja, ki s svojo tehnološko naprednostjo, sodobnostjo in vitkim podjetniškim modelom pretresajo trge. Rešitve so običajno v obliki mobilne aplikacije ali on-line dostopa, omogočajo pa marsikaj – od plačilnega prometa, kartičnega poslovanja, kreditiranja, plačevanja z virtualnimi valutami in še kaj. 
 

Teh storitev se vedno volj poslužujejo tudi podjetniki, ker jim v mnogih pogledih omogoča enostavnejše, hitrejše in preglednejše poslovanje. Sploh z razmahom spletnega poslovanja in nakupovanja je uporaba teh rešitev pravzaprav skoraj nujna. Kupcem omogočajo enostavna in varna plačila, podjetnikom pa praktično takojšnjo vzpostavitev in ustvarjanje prihodkov.
Ponudnikov in rešitev je praktično iz meseca v mesec več, delno se na te trge vključujejo tudi tradicionalne banke - vendar so mnoge pri lansiranju takih produktov prepočasne in enostavno ne dohajajo super-hitrih tehnoloških podjetij.

 

Podjetniki pri teh rešitvah običajno iščejo:
- Enostaven sistem za kartična plačila kupcev prek spleta,
- Sodobno, mobilno in on-line bančništvo,
- Hiter in cenejši plačilni promet,
- Enostavnejšo izdajo plačilnih in kreditnih kartic za njihove spletne nakupe,
- Beg od dragih fiksnih mesečnih stroškov tradicionalnih bank,
- Pa še kakšen razlog bi se našel…

Iz računovodskega vidika poslovanje podjetnika preko takih finančnih storitev seveda pomeni določene poslovne dogodke, ki jih je potrebno tudi primerno evidentirati. Pogosto pa se pojavi problem, ker podjetja v tej industriji niso zelo obzirna za pripravo datotek po standardih, kot so jih računovodje vajeni (da se torej podatke enostavno uvozi). To pogosto pomeni potem ročno delo, pretipkavanje, kontrolo itd. V izogib temu je vsekakor prava rešitev DigiAs.

Vas zanima večja učinkovitost?

In kaj konkretno so torej »fintech« storitve oziroma ponudniki?

Nekaj pogostejših je na primer:
- Paypal,
- N26,
- Revolut,
- Stripe,
- Klarna,
- Payoneer
-…
Zares jih je še mnogo in - kot rečeno - vsak mesec jih je več.

Dejstvo je, da se tehnološki napredek dogaja in ne bo šlo več nazaj, tako ponudniki fintech, kot tradicionalne banke pa se bodo še razvijale in prilagajale svojo ponudbo in tudi nadgrajevale svoje sisteme. 

Zapomnite si - Naj digitalno postane učinkovito.  Vaš Digi-As :) 

logo
ZNAJDI SE informatika d.o.o., 
Humekova ulica 19, 8270 Krško, Slovenija

Naj DIGITALNO postane UČINKOVITO

Najdete nas: